Guvernul va decide până la 19 ianuarie câte secții de votare vor fi deschise peste hotare. Câți moldoveni s-au înregistrat

Guvernul urmează să decidă până la 19 ianuarie câte secții de votare vor fi deschise peste hotare, a declarat astăzi președinta Comisiei Electorale Centrale Alina Russu.

Potrivit ei, până la 9 ianuarie, s-au înregistrat prealabil 24 585 de alegători în vederea alegerilor parlamentare din 24 februarie.

Potrivit ei, cetățeni din peste 1.200 de localități din afara hotarelor Republicii Moldova și-au exprimat dorința de a participa la scrutin.

„Așa cum e prescris în Codul Electoral, aceste două criterii care vor sta la baza deciziei Guvernului despre câte secții de votare să fie deschise peste hotare. Datele vor fi transmise în atenția Guvernului și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a declarat președinta CEC, Alina Russu.

Ea a mai spus că CEC a recepționat ieri și cereri de înregistrare prealabilă pe suport de hârtie. Totodată, astăzi Ministerul de Externe a mai transmis și alte cereri de înregistrare prealabilă care au fost depuse pe suport de hârtie în cadrul misiunilor diplomatice.

În 2016 la alegerile prezidențiale au fost deschise 100 de secții de votare peste hotare.