Pericol de inundații în raionul Ștefan Vodă. A fost dispusă crearea unei celule de criză

PE SCURT

Pericol de inundații în raionul Ștefan Vodă, în special în localitățile din zona limitrofă a râului Nistru. Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor în zona respectivă. Totodată, sunt prognozate noi ploi.

Premierul Pavel Filip a convocat o ședință în seara zilei de ieri, în cadrul căreia a dispus crearea unei celule de criză „care să gestioneze eficient și coordonat situația”.

PE LUNG

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecție. Urmează să fie evaluată situația și întreprinse măsurile de rigoare și în localitățile Crocmaz, Răscăieți Vechi, Olănești, Purcari, și Talmaza.

Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepționale Locale în toate satele cu risc de inundații. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora și Crocmaz, care necesită a fi întărit.

Premierul a solicitat să fie mobilizate și forțele necesare din rândul efectivului armatei și carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparație și întărire a digurilor de protecție, astfel încât acestea să reziste unor eventuale ridicări a nivelului de apă.

În total, vor fi mobilizați circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori și drumari și peste 10 unități de tehnică specială.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.