PL cere în mod repetat Comisiei Electorale Centrale să excludă Partidul Socialiștilor din cursa electorală// VIDEO

Partidul Liberal a cerut astăzi în mod repetat Comisiei Electorale Centrale să excludă Partidul Socialiștilor din cursa electorală, pentru că ar fi încălcat flagrant Codul electoral.

Liderul liberalilor Dorin Chirtoacă a menționat la o conferință de presă că aceste alegeri deja sunt compromise și că „ele nu mai au cum să fie libere și democratice”, pentru că chiar, după avertizările CEC, Igor Dodon și PSRM „continuă să comită ilegalități și mai obraznice”.

În context, liderul liberal a menționat că Igor Dodon continuă să se implice în campanie electorală, iar reprezentanții PSRM folosesc în continuare resursele Președinției.

„Igor Dodon și-a pus în funcțiune întreaga mașinărie statală pentru a face campanie electorală Partidului Socialiștilor, formând un grup electoral infracțional organizat, inclusiv cu regimul din Transnistria, Federația Rusă și Găgăuză… Își face campanie electorală interzisă prin toate modalitățile, și aici, și în stânga Nistrului, folosește persoane vii pe post de ostatici electorali, cei doi piloți moldoveni, cu complicitatea Rusiei… Nu mai există competiție electorală, chiar și după avertizările către Dodon și PSRM, ei continuă să comită ilegalități și mai obraznice”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a spus că socialiștii trebuiau să se oprească după avertizarea CEC și că acum nu mai este vorba despre constatarea de încălcări, ci despre înăsprirea sancțiunilor.

„Au mers de o manieră mai gravă, ceea ce înseamnă că încălcarea repetată conduce la o sancțiune mai gravă pentru PSRM. CEC primind astăzi contestația de la noi nu va putea să facă nimic altceva decât să excludă PSRM pentru încălcarea repetată a legislației electorale”, a spus liderul liberal.

Reamintim că la 4 februarie, CEC a atenționat Președinția să nu se implice în campania electorală pentru alegerile parlamentare și a avertizat PSRM pentru utilizarea resurselor administrative ale președinției.

Deciziile au fost luate, după ce Partidul Liberal și Partidul ȘOR au sesizat CEC pentru că șeful statului face transfer de imagine și susține PSRM.