Președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru la Washington

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită de lucru, în perioada 4-8 decembrie, la Washington, la invitația Congresului Statelor Unite ale Americii, anunță un comunicat al Legislativului.

Programul Președintelui Parlamentului include întrevederi cu senatori și congresmani, inclusiv cu copreședinții grupului de prietenie pentru Moldova, Pete Olson și David Price, întrevederi cu alți oficiali și câteva interviuri pentru presa americană.

Andrian Candu va participa cu o luare de cuvânt la Forumul Parlamentar pentru Securitate (Parliamentary Intelligence Security Forum), unde va vorbi despre riscurile și provocările din regiune, precum și amenințările hibride, inclusiv în contextul politic de la Chișinău.

De asemenea, președintele Parlamentului va participa la lansarea Consiliului de Business Moldova – SUA. Obiectivul acestui Consiliu este promovarea schimburilor economice, susținerea investitorilor şi sprijinirea agenţilor economici din cele două state.

Sursa citată precizează că ultima vizită a președintelui Parlamentului în SUA a avut loc la 25 iunie curent.

Atunci, Andrian Candu, alături de omologii săi din Georgia și Ucraina, susținuți de speakerul din Lituania și vicepreședintele Parlamentului Poloniei, au discutat cu oficialii americani despre riscurile de securitate generate de prezența nesancționată a trupelor rusești în zonă, războiul hibrid, drepturile omului, securitatea energetică în Estul Europei, precum și reformele implementate și parcursul european al celor trei state.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.