X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Locatarii blocului de pe bulevardul Moscova pot reveni de astăzi acasă (FOTO)

6 dec. 2018,, 14:31   Capitala
3318 0

Locatarii blocului de pe bulevardul Moscova, afectat de explozia de acum două luni, pot reveni de astăzi acasă.

Anunţul a fost făcut de viceprimarul Nistor Grozavu, care a inspectat clădirea, alături de ministrul Economiei, Chiril Gaburici, şi directorul companiei care făcut lucrările de reabilitare.

Toate apartamentele au fost conectate la apă, căldură şi curent. Pînă la prînz, nu am surprins niciun locatar să fi revenit acasă, dar aceştia îşi pot aduce deja lucrurile şi se pot muta, spun autorităţile. Excepţie fac proprietarii celor 10 apartamente, care au fost grav avariate şi în casele cărora continuă reparaţiile.

"Ceilalţi, care au avut cel mai mult de suferit, vor primi apartamente în variantă albă şi scara casei reparată cap coadă, de la început pînă la capăt", a spus Nicolae Balaur, pretorul sectorului Rîşcani.

Timp de două luni, în jur de 100 de muncitori au lucrat fără zilele de odihnă. A fost reabilitată şi scara blocului.

"Ne-am consolidat puterile, am încercat să concentrăm cei mai buni specialişti pentru rezistenţă şi toate lucrările care au fost făcute, lucrări de bază, pentru că lucrările de finisare au venit pe planul doi", a menţionat Vladimir Tonu, directorul companiei de construcţii.

"S-a lucrat, colegii au fost implicaţi în tot procesul, inclusiv şi la testare, şi la discuţii asupra tuturor variantelor de soluţii care erau propuse. S-a găsit cea mai bună formă de a restabili şi de a asigura că nu se vor mai întîmpla aşa lucruri şi oamenii se pot întoarce liniştiţi acasă", a declarat ministrul Economiei şi al Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Pentru reabilitarea blocului, municipalitatea a alocat 10 milioane de lei. Amintim că în luna octombrie, blocul de 21 de etaje a fost avariat în urma unei explozii. Cinci oameni și-au pierdut viața, printre ei fiind și un copil de patru ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?