X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

OMS: Remdesivirul nu reduce mortalitatea la pacienţii cu COVID-19

17 oct. 2020,, 00:30   Externe
6645 1

Remdesivirul, medicamentul celor de la Gilead, nu are niciun efect ori are un efect redus în cazul şanselor de supravieţuire a pacienţilor cu COVID-19, transmite libertatea.ro.

De asemenea, medicamentul folosit şi în România nu a redus durata spitalizării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, arată studiul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de Reuters. Studiul OMS, care a analizat efectele remdesivirului şi ale altor trei medicamente, arată că acestea au un efect redus sau deloc asupra mortalităţii provocate de COVID-19.

De asemenea, acestea nu au influenţat nici durata spitalizării bolnavilor de COVID-19. Studiul OMS a evaluat efectele medicamentelor Remdesivir, Hidroxiclorochină, combinație de medicamente anti-HIV lopinavir / ritonavir și interferon. Studiul s-a desfăşurat în peste 30 de ţări şi a inclus 11.266 de pacienți adulți.

Datele OMS vin la scurt timp după ce Uniunea Europeană a anunţat o înţelegere de peste un miliard de euro pentru aprovizionarea cu Remdesivir. România a primit a doua cea mai mare cantitate de Remdesivir din dozele cumpărate de Comisia Europeană. La începutul acestei luni, datele unui studiu realizat de Gilead au arătat că tratamentul cu Remdesivir a redus timpul de recuperare a COVID-19 cu cinci zile, comparativ cu pacienții care au primit un placebo.

“Ne îngrijorează faptul că datele din acest studiu global deschis nu au fost supuse unei revizuiri riguroase necesare pentru a permite o discuție științifică constructivă”, au precizat oficialii Gilead. Remdesivir a primit autorizația de utilizare de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pe 1 mai, iar de atunci a fost autorizată pentru utilizare în mai multe țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?