Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Horus și Silovîe mașinî au fost notificate despre rezilierea contractului pentru Termoelectrica

13 mai. 2022,, 17:01   Economie
2301 0

Compania „Horus” și „Silovîe Mașinî” au fost notificate despre rezilierea contractului pentru Termoelectrica. Anunțul a fost făcut de vicepremierul, Andrei Spînu, care a menționat ieri și că Banca Mondială a acceptat anularea tenderului.

„Unitatea consolidată pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul energeticii, la data de 13 mai 2022, a expediat către consorțiul companiilor SRL ”Horus” și JSC ”Power Machines” notificarea privind rezoluțiunea contractului nr. 9134-B1.1 pentru reconstrucția Unității nr 2, reparația capitală a turbinei și înlocuirea suprafeței de încălzire a cazanului la Unitatea nr. 3, din cadrul centralei cu termoficare Sursa 1”, a spus ministrul, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

Firma rusească Silovîie Mașinî nu va implementa proiectul de reabilitare al motoarelor de la Termoelectrica. Guvernul a decis să anuleze licitația. „În perioada următoare vor urma demersurile necesare către Banca Mondială pentru a încheia această licitație complet”, a declarat vicepremierul, Andrei Spînu.

Șefa statului, Maia Sandu, a spus că nu există o altă companie decât „Silovîie Mașinî”, care a câștigat licitația de la Termoelectrica ca să repare acele turbine. Aceasta a menționat în cadrul unei conferințe de presă că personal a studiat situația legată de licitație. Pe de altă parte, fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că președinta „a fost dezinformată de domnul Spînu”, iar o astfel de abordare este „exclusivistă, greșită și miroase a monopol”.

Deputatul PAS, Radu Marian a venit cu o replică dură în adresa lui Alexandru Slusari, care a criticat din nou autoritățile, după ce licitația privind reparația turbinelor de la „Termoelectrica” a fost câștigată de „compania rusă Silovîe mașinî și Horus Energy”. Slusari a scris pe pagina sa de facebook că președinta Maia Sandu, care a spus că nu există o altă companie care să poată efectua aceste lucrări de reparație, a fost „dezinformată” și că ar exista un consorțiu român, care a trimis o scrisoare de intenție pe 25 martie. În replică, Radu Marian a spus că această companie nu a participat la licitație.


Grupul de companii „Horus” l-a acuzat pe fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari de falsuri, după declarațiile acestuia privind licitația pe reparația turbinelor de la „Termoelectrica”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?