X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Identitatea persoanelor care au obținut cetățenia prin investiții va fi făcută publică

17 iun. 2020,, 17:19   Economie
2899 0

Guvernul a avizat pozitiv inițiativa deputatului Moțpan care prevede publicarea numelui și prenumelui persoanei care au obținut cetățenia R. Moldovei prin investiție. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința din 17 iunie.

„Prin urmare, avînd în vedere că publicarea în decretul Președintelui Republicii Moldova a numelui și prenumelui persoanelor care au obținut cetățenia Republicii Moldova ar garanta principiul transparenței și ar exclude neîncrederea privind Programul de dobîndire a cetățeniei prin investiții, Guvernul comunică lipsa de obiecții asupra proiectului de lege în cauză”, se spune în nota informativă a proiectului.

Inițiativa în sine prevede abrogarea normei care stabilește că decretul Președintelui Republicii Moldova privind acordarea cetățeniei va conține doar date de identificare ale dosarelor solicitanților, fără a se indica numele și prenumele acestora.

În februarie 2020, Parlamentul a aprobat un proiectul de lege care prevede aplicarea unui moratoriu asupra Programului de acordare a cetățeniei prin investiții pînă la 1 septembrie 2020. Acesta fiind al doilea moratoriu la care a fost supus programul, primul expirînd la 24 februarie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?