Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Investițiile în infrastructură, fac localitățile mai atractive pentru antreprenori

16 oct. 2020,, 07:45   Economie
4162 0

Prim-ministrul Ion Chicu a inspectat drumul regional G-92, Bălăurești-Marinici-Șișcani-M1.

Drumul a fost reparat capital pe o suprafață de 13 km, iar pe toată lungimea șoselei a fost construit un sistem de evacuare a apei, au fost amenajate trotuarele și intrările în curți. În total, pentru lucrările de reconstrucție a drumului s-au cheltuit circa 63 de milioane de lei din Fondul Rutier. Administrația locală a intervenit cu solicitarea de a mai asfalta încă 9 km care leagă cele trei localități de traseul Chișinău-Leușeni.

Secretarul de stat al MEI, Anatol Usatîi, susține că pentru acest tronson urmează să se realizeze proiectul tehnic și va fi inclus anul viitor în programul „Drumuri bune”. În general, pentru localitățile din Nisporeni, incluse în proiectul național de modernizarea a infrastructurii drumurilor, a fost finalizată toată proiectarea, cu excepția satului Ciutești.

Premierul a inspectat ulterior și drumul renovat Obileni-Nemțeni din raionul Hîncești. Aici au fost reabilitați 1,2 km de drum, pentru care s-au alocat din Fondul rutier, suplimentar, 4,6 milioane lei.

„Mă bucur să văd că acolo unde s-au încheiat lucrările de reconstrucție a drumurilor s-a pus accent pe calitate, iar oamenii se pot bucura de drum bun în localitățile lor. Numai astfel, modernizînd infrastructura, vom reuși să atragem investiții străine în țară și să încurajăm cetățenii noștri să rămînă acasă”, a subliniat premierul. Un exemplu în acest sens este investitorul italian Saverio Sebastenieli care a deschis în localitatea Obileni, raionul Hîncești, o fabrică de producere a încălțămintei. Omul de afaceri și-a lansat businessul în anul 2015, oferind oamenilor din localitate 360 de locuri de muncă.


Încurajat de modernizarea drumului și de inițierea proiectului de aprovizionare cu apă a localității, investitorul italian își propune ca, în scurt timp, să-și extindă afacerea și să dubleze numărul locurilor de muncă. În cadrul discuțiilor cu APL din Hîncești și Nisporeni, premierul și-a expus intenția ca începînd de anul viitor, banii alocați de Guvern anual pentru construcția drumurilor să fie gestionați conform necesităților localităților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?