X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldovagaz cere Gazpromului amînarea avansului pentru august

22 aug. 2022,, 13:57   Economie
1782 0

Moldovagaz a transferat luni Gazpromului banii pentru gazul consumat în iulie. Compania de la Chișinău a cerut gigantului rus amânarea plății în avans pentru august și septembrie.

Declarațiile au fost făcute de Vadim Ceban pentru agenția rusă RIA Novosti. Deocamdată, întreprinderea nu are un răspuns referitor de la Gazprom.

Moldova a convenit toamna trecută cu Gazprom prelungirea contractului de furnizare a gazelor naturale. Printre condiții se număra plata la timp, în proporție de 100%, a consumului curent și avansul proporțional tarifului de consum pentru volumul mediu din luna precedentă. După ce au apărut mai multe probleme cu achitările, reprezentantul Gazprom, Serghei Kupriaanov, și-a exprimat îngrijorări că situațiile s-ar putea repeta în viitor.

Între timp, prețul la gaz a ajuns la 23 de lei în Republica Moldova, însă Moldovagaz anunța deficit de milioane și insista ca tariful după majorare să depășească 28 de lei. Drept urmare, ANRE a îndemnat responsabilii să intervină pentru modificarea metodologiei de calcul a prețului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?