Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Prețul gazului în Europa a crescut

16 aug. 2022,, 15:45   Economie
1961 0

La deschiderea tranzacționării de marți, 16 august, prețul gazului în Europa a sărit peste 2.450 de dolari per mia de metri cubi și acum crește cu aproximativ șase procente. Acest lucru este dovedit de datele schimbului ICE.

Gazul nu a mai fost atît de scump din luna martie a acestui an. Costul contractelor futures pentru furnizarea de gaze naturale în luna septembrie (conform indicelui TTF) este de 2.416,3 USD per mia de metri cubi, la prețul maxim a crescut la 2.463,5 USD.

Prețul gazului continuă să crească pe fondul preocupărilor continue cu privire la livrările din Rusia. De la mijlocul lunii iunie, Gazprom a redus constant pomparea prin Nord Stream, principala rută de aprovizionare cu gaz prin conducte către Europa. Comisia Europeană, în aceste circumstanțe, a propus, la rîndul său, un plan de reducere voluntară a cererii de combustibil cu 15%.

În același timp, aprovizionarea cu gaz natural lichefiat regazificat (GNL) către rețeaua europeană de transport de gaze în luna august a scăzut la minimum timp de șase luni.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?