X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Regulamentul privind acordarea de plăți per cap de animal a fost aprobat

18 noi. 2020,, 17:29   Economie
6024 0

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat la ședința de miercuri Regulamentul privind acordarea de plăți directe per cap de animal. Acesta stabilește condițiile, ordinea şi procedura de acordare a plăților directe crescătorilor de animale.

Potrivit deciziei, prin acordarea plăților directe per cap de animal, din Fondul național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, se urmărește atingerea următoarelor obiective: revitalizarea sectorului zootehnic; sporirea productivității medii per exploatație agricolă; creșterea, reproducerea, ameliorarea raselor şi exploatarea animalelor în exploatațiile agricole; îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural; adaptarea la schimbările climatice şi atenuarea efectelor acestora asupra producției agricole, transmite moldpres.md.

Guvernul a mai decis că se învestește Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) cu dreptul de: distribuire a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural în vederea realizării plăților directe per cap de animal, în funcție de cererile parvenite de la producătorii agricoli; alocare anuală din bugetul Fondului național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural a cel puțin 30% pentru finanțarea cererilor de acordare a plăților directe per cap de animal.

„În caz de nevalorificare a surselor financiare planificate, mijloacele financiare vor fi utilizate în conformitate cu Regulamentul privind condițiile, ordinea şi procedura de acordare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 455/2017”, indică documentul.

Controlul asupra executării prezentei hotărîri se pune în sarcina MADRM, iar decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?