X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ambasadorul Israelului în Turcia a fost expulzat

16 mai. 2018,, 07:41   Externe
3850 0

Ambasadorul Israelului în Turcia a fost expulzat în semn de protest față de conflictul sîngeros din Gaza dintre israelieni și palestinieni, a anunțat, marți, ministrul turc de Externe, scrie realitatea.net.

Ambasadorul Israelului la Ankara, expulzat. Reacția Turciei se numără printre cele mai dure răspunsuri internaționale la confruntările sîngeroase de luni dintre israelieni și palestinieni. Cel mai recent bilanț arată că minimum 60 de oameni au fost uciși și alți peste 2.000 - răniți.

Confruntarea a avut loc în timp ce la Ierusalim Statele Unite inaugurau ambasada pe care au mutat-o de la Tel Aviv, anunțînd că recunosc acest oraș drept capitală a Israelului.

Totodată, Turcia a decretat trei zile de doliu naţional şi a acuzat Israelul de genocid. În schimb, autorităţile americane au dat vina pe organizaţia pe Hamas pentru cele mai violente ciocniri din regiune din ultimii 4 ani. ONU a cerut pedepsirea celor care au utilizat forţa excesivă, dar nu a luat nicio altă măsură.

La Istanbul, mii de oameni au protestat faţă de incidentele din Fîşia Gaza şi faţă de inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim. De altfel, Turcia a adoptat poziţia cea mai dură la nivel internaţional. Recep Tayyip Erdogan a rechemat ambasadorii Ankarei din Statele Unite şi Israel şi a criticat dur violenţele de la graniţă.


Violenţele din Fîşia Gaza puteau fi analizate într-o anchetă independentă ONU, dar cererea Kuweitului în acest sens a fost blocată de Statele Unite. Washingtonul susţine că a găsit deja vinovaţii pentru aceste incidente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?