X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Caniculă, vînt și secetă, în Grecia. Pomperii luptă cu peste 50 de incendii

11 aug. 2019,, 15:46   Externe
2694 0

Sute de pompieri s-au luptat sîmbătă, 10 august, cu flăcările în peste 50 de incendii de pădure produse pe teritoriul Greciei, dintre care unul important, în apropiere de Atena.

Incendiile sînt declanşate de temperaturile caniculare şi vînturile violente, informează AFP, preluată de Agerpres.

Peste 450 de pompieri şi 23 de avioane au fost mobilizate în întreaga ţară pentru combaterea acestor incendii care au făcut ravagii mai ales pe insula Elafonissos şi în jurul localităţii Marathon din apropiere de Atena.

Un camping şi un hotel de pe insula Elafonissos, precum şi o colonie de vacanţă din apropiere de Marathon fost evacuate, a relatat agenţia oficială de presă ANA. Marathon se găseşte la mică distanţă de staţiunea balneară Mati, unde 102 persoane au pierit în 2018 în cel mai ucigaş incendiu produs pînă acum în Grecia.

Au fost evacuate sate şi zone de campare pentru turişti. Nu s-au înregistrat victime.


Pompierii au reuşit să ţină focarele sub control, cu ajutorul avioanelor şi elicopterelor.

Se estimează că duminică, 11 august, temperatura va urca pînă la 40 de grade Celsius în anumite regiuni, unde este aşteptată de asemenea o înteţire a vîntului În plus, vîntul bate cu intensificări de pînă la 75 km/h din spre Marea Egee.

Șeful Protecţiei civile Nikos Hardalias, care a plasat serviciile de urgenţă la un nivel ridicat de alertă, a declarat că este pentru prima oară după anul 2012 cînd Grecia se confruntă cu o astfel de combinaţie periculoasă între temperaturi caniculare, vînturi puternice şi secetă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?