Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume costă 200 de dolari porția

27 iul. 2021,, 21:00   Externe
2643 0

Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume pot fi gustați la New York, iar o porție cu "aromă de lux" costă 200 de dolari. Cartofii dintr-un anumit soi, sînt gătiți cu atenție în șampanie și grăsime de gîscă, sînt aromați din plin cu trufe, iar apoi garnisiți cu aur de 23 de carate.

Reţeta deţine noul record, certificat de Cartea Recordurilor, pentru cel mai scump fel de mîncare de cartofi din lume.

Nu este prima realizare a restaurantului Serendipity din New York, care se poate lăuda şi cu alte premii, inclusiv cele pentru cel mai scump milkshake şi cel mai scump sandviş de pe planetă.

Recordul a fost atins pe 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiţi. Pentru a o sărbători în mod corespunzător, bucătarii Joe Calderone şi Frederick Schoen-Kiewert au început să lucreze şi au copt cartofii prăjiţi pentru Guinness.

Reţeta este un triumf al luxului: cartofii Chipperbeck, de cea mai bună calitate, sînt mai întîi albiţi în şampanie Dom Perignon şi şampanie Ardenne J. LeBlanc, daţi cu oţet francez, apoi gătiţi de trei ori în grăsime pură de gîscă din sud-vestul Franţei.


Nu se foloseşte ketchup banal pentru „Crème de la Crème Pomme Frites”. Se foloseşgte Pecorino Tartufello delle Crete Senesi, fulgi italieni de trufă neagră şi sare Guérande. Însoţesc preţioşii cartofi prăjiţi un sos Mornay făcut cu lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră, dar şi brînză Gruyere elveţiană, scrie Dogi24.ro

"Trufe, trufe și iar trufe în acești cartofi prăjiți. Așadar, aici avem ulei de trufe, avem trufe negre proaspete, de vară. Sosul Mornay, adică sosul de cașcaval în care vor fi scufundați cartofii, este infuzat cu trufe în o mie și unul de moduri diferite. Trufa este vedeta aici", spune Frederick Schoen-Kiewert, managerul Serendipity.

Totul este presărat cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate şi servit pe un platou din cristal Baccarat.

„sîntem atît de onoraţi că am fost recunoscuţi de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiţi, „Crème de la Crème Pommes Frites”, şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm reţete şi mai piperate în viitor”, a comentat directorul creativ al Serendipity, bucătarul-şef Joe Calderone.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?