X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Copleșită de explozia cazurilor de COVID, Thailanda a pregătit un spital de campanie uriaș pe aeroportul din Bangkok

30 iul. 2021,, 05:00   Externe
1935 0

Voluntarii thailandezi au transformat miercuri un depozit de mărfuri de pe aeroportul Don Muang din Bangkok într-un spital de campanie de 1.800 de paturi pentru pacienții Covid cu simptome mai puțin severe. Țara se confruntă cu cea mai gravă explozie a cazurilor de coronavirus de pînă acum.

Thailanda a raportat un record al infectărilor zilnice, cu 16.533 de cazuri noi. Miercuri au fost înregistrate și 133 de decese.

Muncitorii au montat instalații sanitare și au amenajat paturile pentru pacienții COVID.

„Acesta este un spital de campanie de nivel 1+, care poate primi un număr mare de pacienți cu simptome mai puțin severe", a spus Rienthong Nanna, directorul spitalului Mongkutwattana.

„Dacă starea pacienților se deteriorează, vor fi mutați la celălalt spital de campanie, Pitak Rachan (Protejați regele)”, a adăugat el.


Rienthong, general-maior în retragere și un lider ultra-regalist, a spus că spitalul de campanie nu funcționează încă, deoarece sînt necesare mai multe pregătiri. Dar numărul infecțărilor va continua să crească și vor fi necesare mai multe spitale de campanie, a adăugat el.

Rienthong și voluntarii au organizat o mică ceremonie cu ocazia celei de-a 69-a aniversări a regelui Maha Vajiralongkorn pentru a inaugura neoficial spitalul de campanie, numit „Tai Rom Prabaramee”, care înseamnă „sub gloria Majestății Sale”.

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din Bangkok a pus presiune pe sistemul de sănătate al orașului, dar guvernul s-a confruntat cu critici din cauza campaniei de vaccinare care nu merge suficient de repede.

Thailanda și-a propus să vaccineze 50 de milioane de oameni pînă la sfîrșitul anului, dar pînă în prezent doar 5,6% din cei peste 66 de milioane de locuitori ai țării sînt complet vaccinați, în timp ce 19,2% au făcut cel puțin o doză.

Din cauza numărului mare de cazuri, thailandezii care vor să se trateze de COVID-19 în Bangkok sînt întorși în orașele lor cu trenul.

Marți, un tren ce ducea 135 de lucrători migranți fără simptome Covid sau cu simptomatologie ușoară a plecat din Bangkok către provinciile din nord-estul țării, potrivit ministrul Sănătății din Thailanda, Anutin Charnvirakul. Trenul a fost programat să lase pacienții în șapte provincii, unde sînt preluați de o echipă de doctori și asistente și sînt trimiși să se izoleze și să ia tratament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?