Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

De ce Putin i-a dat flori lui Merkel

21 mai. 2018,, 16:00   Externe
6666 1

În Rusia, a le oferi flori femeilor este un semn de bune maniere. Această tradiție a fost respectată de către președintele rus, Vladimir Putin, atunci cînd i-a oferit un buchet de flori cancelarului german, Angela Merkel.

Gestul președintelui a fost explicat de către purtătorul de cuvînt al șefului statului, Dmitri Peskov, citat de Noi.md.
Anterior, tabloidul german Bild a publicat un articol al cărui autor a calificat gestul lui Putin, care i-a dăruit flori lui Merkel în timpul întîlnirii de vineri de la Soci, ca fiind ”un anumit semnal”. Potrivit jurnalistului, cercurile politice serioase nu au voie să dea flori la întîlnire, dar se obișnuiește doar să-și strîngă mîinile.

„La noi e absolut normal să le oferi flori femeilor – și colegelor de lucru, și partenerelor din relațiile internaționale. Pentru noi este un semn al bunelor maniere. Este o tradiție a noastră, și noi o respectăm”, le-a spus Peskov reporterilor.

Pe 19 mai, Putin a purtat discuții cu Angela Merkel la Soci. Potrivit președintelui rus, conversația cu Merkel s-a dovedit a fi consistentă și oportună. Cancelarul german, la rîndul său, a declarat că menținerea unor relații bune cu Rusia face parte din interesele strategice ale Germaniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?