Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În cîţi ani va fi reconstruită catedrala Notre-Dame din Paris

17 apr. 2019,, 13:40   Externe
2719 0

Cinci ani vor fi necesari pentru reconstruirea catedralei Notre-Dame din Paris, afectată de un incendiu puternic la începutul acestei săptămîni, promite președintele francez, Emmanuel Macron.

Acesta a lansat încă de luni seară o subscripţie naţională pentru reconstrucţia monumentului, donaţiile anunţate pînă acum depăşind 800 milioane de euro. Zeci de companii franceze au răspuns solicitărilor lui Macron. L’Oreal, Louis Vuitton, Gucci sau Fundația Bettencourt sînt primele care s-au solidarizat apelului.

„Incendiul de la Notre-Dame ne aminteşte că istoria noastră nu se opreşte niciodată şi că vom avea întotdeauna de depăşit încercări”, a exclamat președintele francez, într-o adresare pe care a avut-o către națiune.

O reconstrucţie în cinci ani ar permite ca Notre-Dame să fie gata înaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Paris, în 2024.

Notre Dame a ars aproape 16 ore, iar acoperişul catedralei a ars aproape în întregime. Din fericire însă, o mare parte a obiectelor de artă şi a vestigiilor istorice aflate în clădire au fost salvate. În timpul incendiului a fost rănit un pompier, dar viața acestuia e în afara oricărui pericol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?