X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Noul Sediu NATO a costat peste 1 miliard de euro

12 iul. 2018,, 21:02   Externe
2588 0

Sute de mii de metri pătraţi înconjuraţi de sticlă, comunicaţii securizate şi niciun centimetru care să nu fie în raza camerelor video.

Aşa arată noul sediul NATO de la Bruxelles, locul unde în aceste zile se iau cele mai importante decizii ale alianţei.

61 de ani au trecut de cînd reprezentanţi din 15 ţări se adunau în această sală, în Paris. Era primul summit NATO.

Liderii celor mai puternice ţări din lume au discutat la această masă viitorul alianţei şi relaţiile pe care trebuie să le aibă cu Rusia. De atunci, temerile Alianţei nu s-au schimbat foarte mult din acest punct de vedere.

Numărul ţărilor aliate a crescut de la un an la altul, sediul Alianţei Nord-Atlantice a fost stabilit în această clădire, la Bruxelles. Anul acesta în schimb NATO s-a mutat în casă nouă.


În această sală uriaşă, de peste 400 de metri pătraţi se vor întîlni în următoarele zile cei mai puternici oameni ai planetei. Reprezentanți din 29 ţări membre NATO discută viitorul Alianței.

Construcţia noului sediu a început acum 8 ani. Lucrările au demarat în anul 2010, după ce numărul statelor membre a fost din ce în ce mai mare.

Cei 250.000 de metri pătraţi sînt înconjuraţi de un zid de sticlă prin care oficialii NATO nu pot fi interceptaţi. O mie de camere video supraveghează fiecare colţ.

Structura clădirii NATO este una verde, proiectată să consume cu 30 la sută mai puţină energie. Noul sediu NATO de la Bruxelles este încălzit cu ajutorul temperaturii solului pe care este construit. A costat peste 1,1 miliarde de euro.

Patru mii de angajaţi muncesc aici, iar summitul care se desfăşoară acum în această clădirie a inaugurat noul sediu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?