Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în Italia crește: peste 70 de cazuri raportate

23 feb. 2020,, 10:29   Externe
1731 0

Coronavirusul s-a extins și la Milano, Italia, dar și la Torino. Conform medicilor, 79 de infecții au fost raportate. Doi pacienți au murit.​

La doar cîteva ore după ce a fost semnalat primul caz de coronavirus din Milano, medicii italieni au anunțat un al doilea pacient cu Covid-2019 în oraș. Este vorba despre un locuitor din Mediglia, o suburbie din sudul zonei metropolitane. Pacientul era internat la Spitalul Melegnano, iar, după confirmare, doctorii au decis transferarea lui la Spitalul Sacco, scrie observator.tv.

Primul caz de coronavirus din Milano e al unui pacient în vîrstă de 78 de ani, din Sesto San Giovanni, o suburbie a orașului.

Conform Corriere della Serra, bătrînul este internat de o săptămînă la Spitalul San Raffaele. Confirmarea că are Covid-19 a venit însă abia sîmbătă seară.

În spital s-a declanșat acum o adevărată alertă. Medicii încearcă să afle cine sînt doctorii, asistentele medicale și pacienții cu care bătrînul a intrat în contact în această perioadă de spitalizare.


De asemenea, oficialii din Milano evaluează dacă trebuie să impună măsuri excepționale în fața pericolului coronavirusului.

La Torino, a fost confirmat cu Covid-19 un bărbat de 40 de ani, care a fost spitalizat la Amedeo di Savoia. La izolare au fost internați și soția, dar și cei doi copii ai pacientului.

„Are febră, dar viața sa nu este pusă în pericol”, a transmis Luigi Icardi, responsabil regional cu sănătatea, în Piemont.

Potrivit La Stampa, bărbatul a fost în contact cu ruda unei persoane infectate din Lombardia.

La nivelul Italiei au fost raportate 59 de cazuri, conform informațiilor transmise sîmbătă seară. sînt cu 8 mai multe față de bilanțul furnizat în cursul după-amiezii.

Cele mai multe cazuri sînt în Lombardia, 46, între care și doi medici. Alte 12 cazuri sînt în regiunea Veneto, iar 1 în Piemont.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?