X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Școlile ar putea reveni la regimul obișnuit de activitate

21 sep. 2020,, 17:52   Externe
2310 0

Primăria municipiului Chișinău va analiza posibilitatea reluării procesului educaţional în instituțiile de învățămînt municipal în condiții de activitate obișnuită.

Subiectul a fost discutat, luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, transmite IPN.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a declarat că la adresa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică şi Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării au fost înaintate cîteva demersuri privind revederea anumitor aspecte din instrucţiuni. „Sperăm să fie luate în calcul şi, posibil, să se intervină pe anumite momente care vor îmbunătăţi situaţia. În grădiniţe, cu siguranţă, lucrul acesta se va întîmpla”, a spus viceprimarul.

Conform datelor prezentate la ședință, 106 elevi, 74 de cadre didactice şi 20 de cadre nedidactice din cele 147 de instituții de învățămînt primar şi secundar au contractat noul coronavirus. În regim de carantină sînt 48 de clase din 23 de instituții. Primăria Chișinău reiterează apelul către părinții să respecte măsurile de profilaxie a infecției COVID-19, recomandate de autorități: să examineze copii şi să le efectueze termometria, dimineața. În cazul în care copilul are febră, durere în gît, eliminări nazale, dureri de cap sau tuse, să-l rețină la domiciliu.

Autoritățile municipale mai informează că de astăzi, 21 septembrie, elevii din clasele primare și cele gimnaziale revin la regimul obișnuit de alimentație, cu prezența la cantină și bucate calde. Săptămîna trecută, în 65 de instituții din ciclul primar și secundar a fost organizată hrana la pachet.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?