X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Alegeri: Pot fi depuse dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă

15 ian. 2020,, 09:00   Politică
2755 0

De astăzi, 15 ianuarie și pînă pe 24 ianuarie, cei care doresc să candideze la funcția de deputat pe Circumscripția electorală uninominală numărul 38, municipiul Hîncești, pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților.

Actele se depun la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Hîncești din municipiul Hîncești, strada Mihalcea Hîncu, 126, de luni pînă duminică, transmite noi.md cu referire la IPN.

Potrivit programului calendaristic aprobat de către Comisia Electorală Centrală, după depunerea cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă, CECE Hîncești are la dispoziție trei zile să decidă asupra înregistrării sau neînregistrării grupului de inițiativă. După înregistrare, CECE Hînceștii va elibera legitimații și liste de subscripție membrilor grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților.

Un candidat bărbat urmează să colecteze semnături de la 500 la 1000. Un candidat femeie – de la 250 la 500. Doar după ce sînt colectate semnăturile, se depune dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat. Primirea documentelor în vederea înregistrării în calitate de candidat se va face pînă pe data de 13 februarie, inclusiv. Ulterior, organul electoral are la dispoziție șapte zile pentru examinarea dosarului candidatului și a decide asupra înregistrării sau neînregistrării acestuia.

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 15 martie 2020 desfășurarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală numărul 38, municipiul Hîncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul cîștigat în această circumscripție. Alexandru Botnari a fost ales primar al municipiului Hîncești în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?