X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

APP, despre despăgubirile de 900 de milioane de euro, solicitate de Avia Invest

23 iul. 2020,, 08:48   Politică
4618 5

Agenția Proprietăți Publice a venit cu o reacție după ce „Avia Invest” a depus o plîngere împotriva Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm.

Într-un comunicat de presă APP cataloghează această plîngere de a influența autoritățile de la Chișinău „pentru a exploata în continuare Aeroportul Internațional Chișinău, chiar și neexecutînd obligațiile esențiale ale contractului”.

„Suma de 900 mln EUR, solicitată de SRL Avia Invest Este nejustificată, atît timp cît investițiile totale, pe întreaga durată a contractului de concesiune care urmau a fi efectuate de către SRL Avia Invest potrivit contractului constituiau doar 244 mln. EUR, iar, această sumă este artificial invocată pentru a sustrage atenția de la neexecutarea obligațiilor contractuale de către SRL Avia Invest, transmite unimedia.info.

Instituirea taxei aeroportuare în mărime de 50% asupra tarifului de 9 EUR percepută de SRL Avia Invest per pasager, nu afectează activitatea și investițiile SRL Avia Invest, or potrivit contractului SRL Avia Invest urma să efectueze lucrările/investițiile din surse proprii și nu din sursele acumulate din perceperea tarifului de 9 euro per pasager”, se arată în comunicat.

Potrivit APP, la solicitarea organelor competente SRL Avia Invest nu a prezentat informații financiare privind baza de cost a tarifului aeroportuar de 9 EUR per pasager și nu a prezentat calcule confirmative privind impactul taxei aeroportuare asupra investițiilor SRL Avia Invest.


„Cu referire la eliberarea actelor permisive comunicăm că, SRL Avia Invest nu s-a conformat rigorilor legale și nu a prezentat actele necesare potrivit legislației, autorităților competente de eliberarea actelor permisive”, se conchide în comunicat.

Amintim că acționarul companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău „Avia Invest” a depus o plîngere împotriva Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm, a anunțat în cadrul unui briefing online, directorul companiei Komaksavia Airport Invest, Andreas Menelaou. El a amintit că decizia de concesionare a aeroportului a fost întotdeauna motiv de declarații politice provocatoare, dar presiunile asupra companiei au devenit cu adevărat dure anume atunci cînd Aeroportul a devenit unul din cele mai moderne, dotate tehnic și confortabile aerogări din întreaga regiune, datorită investițiilor imense făcute de „Avia Invest”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?