X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candidații care vor lupta pentru fotoliul de bașcan al Găgăuziei

7 iun. 2019,, 13:11   Politică
2721 0

Patru concurenți, înscriși în cursa electorală, vor lupta pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuziei. Este vorba despre Irina Vlah, Serghei Cimpoieș, Ivan Burduji și Dmitri Manol.

Joi, 6 iunie, a fost ultima zi de examinare a dosarelor înaintate de către pretendenți către Comisia Electorală din Găgăuzia, transmite IPN.

Solicitat de IPN, președintele Comisiei, Ivan Comur, a declarat că dosarul ultimului pretendent, Vasili Aladov, a fost respinsă de către Comisia Electorală în ședința desfășurată astăzi. Și aceasta pentru că în listele de subscripție au fost identificate mai multe nereguli. Nu s-a respectat condiția de valabilitate a 1500 de semnături, au fost identificate semnături care se repetă, semnături contrafăcute, nereguli privind identitatea persoanelor semnatare și locul de trai al acestora.

Anterior au fost eliberate liste de subscripție și pentru alți doi pretendenți, Elena Novac și Mihail Vlah. Elena Novac a anunțat că se retrage și a returnat listele Comisiei. Mihail Vlah a anunțat, de asemenea, că se retrage, însă la această etapă nu a întors listele de subscripție, lucru care este obligatoriu.

Ivan Comur susține că potrivit legislației electorale, campania electorală pentru candidat începe din momentul în care acesta este înregistrat în cursă și se încheie cu o zi înainte de alegeri.


Alegerile bașcanului urmau să aibă loc pe 19 mai, însă printr-o decizie a Adunării Populare din Găgăuzia au fost transferate pentru data de 30 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?