X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu a invitat membrii Congresului SUA să monitorizeze alegerile parlamentare

6 dec. 2018,, 10:10   Politică
2470 2

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a invitat membrii Senatului și ai Camerei Reprezentanților SUA să monitorizeze alegerile parlamentare din Republica Moldova, informează Noi.md.

Potrivit lui Candu, astfel SUA „se va convinge de corectitudinea procesului electoral și a scrutinului”. Invitația a fost făcută în timpul întrevederilor pe care Andrian Candu le-a avut la Washington, unde efectuează o vizită de lucru la invitația Congresului SUA.

Președintele Parlamentului a solicitat suport în fața amenințărilor hibride și pentru consolidarea capacităților instituționale ale statului de a reacționa la riscurile de securitate actuale. Andrian Candu s-a referit la mass-media, sistemul bancar, sistemul energetic, zona de securitate de pe Nistru, precum și domeniul politic pe tot spectrul și implicațiile externe directe și camuflate ca fiind zone în primul rînd țintite în războiul hibrid.

Congresmenul Adam Kinzinger, membru al Comisiei politică externă și Comitetul energie și comerț al Camerei Reprezentaților, Congresul SUA, a apreciat dinamica și progresul în relațiile moldo-americane, menționînd că susține intensificarea colaborării pe domeniile strategice.

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită de lucru, în perioada 4-8 decembrie curent, la Washington. Andrian Candu va participa cu o luare de cuvînt la Forumul Parlamentar pentru Securitate (Parliamentary Intelligence Security Forum) și lansarea Consiliului de afaceri Moldova – SUA.


Ultima vizită a președintelui Parlamentului în SUA a avut loc la 25 iunie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?