X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CSJ a respins dosarul lui Ceaus privind acordarea azilului politic

26 aug. 2021,, 16:51   Politică
2799 1

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul înaintat de Nicolae Ceaus de a suspenda actul emis de fostul președinte Igor Dodon prin care i s-a refuzat azilul politic, transmite Noi.md cu referire stiri.md.

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus acționase în judecată Președinția Republicii Moldova pentru că îi refuzase cererea de acordare a azilului politic pe teritoriul Republicii Moldova, transmite Știri.md.

„Se menține decizia din 28 octombrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată înaintată de Nicolae Ceaus împotriva Președinției Republicii Moldova, Aparatului Președintelui Republicii Moldova, cu privire la anularea actului administrativ defavorabil și obligarea emiterii actului administrativ individual favorabil”, se menționează în decizia Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ.

Pe 25 octombrie 2017, Nicolae Ceaus a depus cerere de chemare în judecată împotriva Președintelui Republicii Moldova și Aparatului Președintelui Republicii Moldova cu privire la constatarea ilegalității refuzului cu privire la azilul politic.

Avocatul Iulian Balan a contestat decizia la Curtea de Apel Chișinău. Pe 28 octombrie 2020, magistrații acestei curți au respins cererea lui Balan și clientului său, Ceaus, calificînd-o neîntemeiată.


Fostul consilier al șefului statului pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi, preciza atunci că acest pas ar avea doar scopul de tărăgănare a procedurii de eventuală extrădare la Kiev a cetățeanului ucrainean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?