Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Decis. Tauber va sta următoarele 60 de zile sub control judiciar

6 noi. 2019,, 10:57   Politică
3028 1

Deputatul Marina Tauber va sta următoarele 60 de zile sub control judiciar. Magistraţii judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana au admis integral demersul procurorilor.

Acuzatorii spun că o astfel de măsură este necesară pentru ca Tauber să nu poată părăsi Republica Moldova, dar şi să nu influenţeze martorii din afara ţării.

"Să excludem orice comunicare a lui Tauber Marina cu ceilalţi participanţi pe această cauză penală. Totodată în adresa autorităţilor altor state străine au fost efectuate cereri de comisii rogatorii şi în vederea excluderii oricărei creări de probe artificiale de falsificare sau de influenţare a martorilor care se află peste hotarele Republicii Moldova", a comunicat procurorul, Eugen Rurac.

De cealaltă parte, deputatul din fracţiunea Partidului Şor, în continuare se declară nevinovată şi spune că nici nu are de gînd să părăsească ţara.

"Măsurile acestea sînt neîntemeiate pentru că, pe parcursul cauzei de fiecare dată cînd am fost invitată de către organele competente ori la şedinţe de judecată, eu de fiecare dată m-am prezentat la ora care a fost stabilită. Nu a fost nicio încălcare din aprtea mea", a afirmat învinuita, Marina Tauber.


Totodată, Marina Tauber susţine că de cînd a fost reţinută de procurorii Anticorupţie, nu a mai vorbit cu colega sa de partid, Reghina Apostolova. Ea susţine însă că în cel mai scurt timp, Apostolova va apărea la diverse evenimente organizate de partidul Şor.

"Eu din păcate avînd interdicţia nu am vorbit cu doamna Apostolova, dar ştiu din partea colegilor că se simte mult mai bine şi eu cred că în curînd o veţi vedea şi în cadrul evenimentelor publice", a menţionat învinuita, Marina Tauber.

Tauber este învinuită de escrocherie în proporţii deosebit de mari, spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat. Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reţinute de către procurorii anticorupţie după ce au rămas fără imunitate parlamentară. În timpul audierilor la CNA, Apostolova a avut nevoie de asistență medicală. Ulterior ea a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă cu diagnosticul atac vascular cerebral. Acum, Apostolova este cercetată în libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?