Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Demisia lui Poalelungi, salutată de Comisia de la Veneția

21 iun. 2019,, 07:45   Politică
3911 0

Nicolae Eșanu, secretar de stat la Ministerul Justiției, spune că opinia persoanelor cu care a discutat la Comisia de la Veneția este că încrederea în Curtea Constituțională din R. Moldova ar putea fi restabilită doar prin demisia tuturor judecătorilor, potrivit Ziarului de Gardă.

Nicolae Eșanu, care este reprezentant al R. Moldova la Comisia de la Veneția, mai precizează, într-u mesaj publicat pe Facebook, că mulți dintre interlocutorii săi „au fost șocați că nu a existat o opinie separată”, referitor la actele recente adoptate de CC, mai notează sursa citată.

Comisia de la Veneția a examinat astăzi conflictul constituțional creat în R. Moldova, urmînd ca astăzi, 21 iunie, să emită un aviz în acest sens. Înainte de a-și exprima poziția, Comisia de la Veneția a organizat discuții, inclusiv, cu reprezentanții celor mai importante partide parlamentare din R. Moldova și ai președintelui țării. De la discuțiile de astăzi au lipsit reprezentanții PDM.

Comisia de la Veneția urmează să se expună cu privire la deciziile Curții Constituționale din R. Moldova, adoptate între 7-9 iunie, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului, după ce o solicitare în acest sens a fost făcută la 9 iunie, în plină criză politică la Chișinău, de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Menționăm că președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, și-a anunțat ieri demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?