X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon: După 7 aprilie 2009, s-au furat miliarde, s-au închis școli și a fost cedat Aeroportul

7 apr. 2021,, 15:00   Politică
3379 17

Liderul PSRM, Igor Dodon, cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, susține că adevărata „valoare” a zilei de 7 Aprilie 2009 au arătat-o anii care au urmat după acea lovitură.

”Ghimpu, Filat și Plahotniuc au guvernat țara zece ani, împreună sau pe rând. S-au furat miliarde, au fost ruinate bănci, s-au închis școli și a fost cedat Aeroportul (Maia Sandu a coparticipat activ), a crescut corupția și sărăcia, au emigrat zeci de mii de tineri, au rămas depopulate satele, am cedat o parte din teritoriu Ucrainei, au fost și sunt organizate răpiri de oameni. Lista faptelor negre e lungă”, menționează Dodon într-un comentariu publicat pe pagina sa oficială de Telegram.

Liderul PSRM remarcă, astăzi oamenii recunosc că până în 2009 în Moldova s-a trăit mai bine, chiar și unii activiști ai maidanului de atunci au înțeles greșeala, ”cu mintea moldoveanului cea de pe urmă”.

”7 Aprilie 2009 va rămâne ca o pagină rușinoasă în istoria Moldovei, va rămâne în memoria colectivă ca un eveniment de care le este jenă să vorbească până și celor care au profitat sau încă profită politic de acea lovitură antidemocratică și antistatală”, susține Igor Dodon.

În finalul comentariului, președintele PSRM se întreabă cum se simte astăzi Maia Sandu în clădirea distrusă de colegii ei politici pe 7 aprilie 2009, reparația căreia a durat foarte mult timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?