Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Italia oferă ţărilor din regiune, inclusiv R. Moldova, 10 milioane de euro

15 mar. 2022,, 13:02   Politică
2819 0

Italia va oferi ţărilor din regiune, inclusiv Republicii Moldova, 10 milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaţilor. Despre asta a anunţat ministrul Afacerilor Externe din Italia, Luigi Di Maio, care se află într-o vizită oficială la Chişinău. De asemenea, autorităţile de la Roma vor dona şi 20 de tone de ajutor umanitar. Este vorba despre pături termice, truse sanitare, dar şi generatoare.

"Vreau să îmi reafirm cu prezenţa mea aici sprijinul ferm al Guvernului italian pentru Republica Moldova, precum şi solidaritatea deplină faţă de autorităţile şi cetăţenii moldoveni. Moldova a depus un efort excepţional pentru a asigura un refugiu sigur pentru cetăţenii ucraineni care fug de război", a declarat ministrul italian de Externe.

La rîndul său, ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu, i-a mulţumim pentru suportul oferit ţării noastre, relatează Noi.md cu referire la publika.md.

"Aceste finanţări sînt destinate să ne ajute să gestionăm această criză umanitară. Şi în gestionarea acesteia, avem nevoie de sprijin. Simțim acest sprijin inclusiv din partea Italiei, dar şi a altor state UE. Speranţa noastră profundă este că acest război va înceta şi nu vom avea nevoie de aceste resurse."

De la începutul conflictului militar în Ucraina, timp de 18 zile, în Republica Moldova au intrat 304 mii de cetățeni ucraineni. Aproape o sută de mii continuă să mai rămînă în țara noastră, dinte care aproape jumătate sînt minori. Potrivit Biroului de migrație şi azil, în ultimele 18 zile au fost depuse 4 634 de cereri de azil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?