X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

MAEIE reacționează la scandalul pașapoartelor diplomatice ale foștilor demnitari

7 aug. 2019,, 11:40   Politică
3162 2

Ministerul Afacerilor Externe cere restituirea pașapoartelor diplomatice și de serviciu de către beneficiarii care au pierdut dreptul sa le dețină, în conformitatea cu legislația, notează Noi.md.

Demersuri în acest sens au fost expediate de MAEIE la adresa Parlamentului, a Cancelariei de Stat și a Aparatului Președintelui. Solicitarea a fost înaintată în contextul în care Poliția de Frontieră a semnalat că mai mulți foști deputați traversează frontiera în baza pașapoartelor diplomatice nevalabile.

În vederea neadmiterii utilizării ilegale a actelor de identitate speciale, MAEIE a transmis Ministerului Afacerilor Interne lista persoanelor a căror documente speciale au fost declarate nevalabile.

Lista acestor persoane urmează a fi inclusă în sistemele informaționale și bazele de date disponibile pentru a putea fi accesată de autoritățile competente ale statelor străine, membre ale Interpol, Europol etc.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene atrage atenția foștilor beneficiari de documente speciale că în eventualitatea prezentării actelor de identitate menționate, la punctele de trecere ale frontierei de stat a R.Moldova, MAI va retrage documentele respective și le va remite către MAEIE pentru a fi eliminate din sistemul național de pașapoarte”, se arată într-o declarație a Ministerului de Externe.


Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a semnalat recent că mai mulți foşti deputaţi şi demnitari traversează frontiera de stat în baza paşapoartelor diplomatice pe culoarul destinat diplomaţilor. Funcționarul nu a dat nume, protecția datelor cu caracter personal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?