Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Natalia Gavrilița va participa la Consiliul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

26 oct. 2021,, 19:10   Politică
3691 4

Consiliul de asociere UE-Republica Moldova își va desfășura cea de a șasea reuniune 28 octombrie. Reuniunea va fi co-prezidată de Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate și Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova.

Șefa Guvernului va fi însoțită de viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, ministrul economiei Sergiu Gaibu, ministrul justiției Sergiu Litvinenco.

În cadrul celui de-al 6-lea Consiliu de Asociere vor fi abordate următoarele subiecte:

- dialogul politic și reforma, asocierea politică;

- cooperarea și convergența în domeniul politicii externe și de securitate;


- libertatea, securitatea și justiția;

- comerțul și zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare;

- cooperarea economică și cooperarea sectorială;

- domeniul energiei.

Tot în cadrul Consiliului de Asociere, prim-ministra Natalia Gavrilița va semna Acordul de asociere la programul Orizont Europa, un program cheie de finanțare pentru cercetare și inovare care abordează schimbările climatice, ajută la atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU și stimulează competitivitatea și creșterea.

Agenda vizitei conține și un șir de întrevederi cu înalți reprezentanți ai UE, inclusiv cu Josep Borrell Fonteles, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Kadri Simson, comisar pentru energie, dar și Mariya Gabriel, comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret și Katarina Mathernova, directorul general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?