X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Sandu: Deciziile luate de adunarea judecătorilor nu au efecte juridice

28 sep. 2019,, 12:15   Politică
3478 1

Premierul Maia Sandu spune că Adunarea generală a judecătorilor de astăzi s-a desfășurat cu încălcarea flagrantă a procedurii și a avut loc în lipsa cvorumului prevăzut în mod imperativ de lege.

Șefa Cabinetului de Miniștri scrie pe pagina sa de Facebook că toate deciziile luate astăzi de adunarea judecătorilor nu au efecte juridice și nu pot fi luate în serios.

„Cred cu tărie că doar judecătorii trebuie să decidă cine sînt membrii CSM delegați de aceștia. Însă este inadmisibil ca acest lucru să se întîmple prin eludarea flagrantă a prevederilor legale. Cele întîmplate astăzi demonstrează încă o data că autocurățarea sistemului judecătoresc este imposibilă. De aceea vom merge înainte cu fermitate în ceea ce privește reforma Curții Supreme de Justiție și a sistemului judecătoresc în ansamblu, inclusiv prin evaluarea externă a judecătorilor”, scrie Maia Sandu.

Magistrații convocați la Adunarea Generală a Judecătorilor au votat pentru ridicarea mandatelor membrilor Consilului Superior al Magistraturii. Asta după ce cei 202 judecători au votat PENTRU sau ÎMPOTRIVA demiterii membrilor CSM.

Pentru demiterea lui Dorel Musteață au votat 166 de magistrați.


Pentru demiterea lui Victor Micu au votat 118 de magistrați.

Pentru demiterea lui Petru Morari au votat 167 de magistrați.

Pentru demiterea Luizei Gafton au votat 167 de magistrați.

Pentru demiterea Ninei Cernat au votat 167 de magistrați.

Pentru demiterea lui Anatolie Galben au votat 162 de magistrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?