Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Serviciul e-consulat va fi lansat anul viitor

20 aug. 2022,, 16:30   Politică
2792 0

Softul e-consulat, care este în proces de elaborare, va facilita interacțiunea diasporei cu consulatele.

Acesta se preconizează a fi lansat anul viitor și va reprezenta un sistem de rezervări online unic pentru toate consulatele. Termenul a fost anunțat de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, la Zilele Diasporei, transmite IPN.

Nicu Popescu a menționat că Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova este acea interfață prin care diaspora comunică frecvent cu statul și prin această prismă se fac pași concreți pentru a adapta serviciul diplomatic la noile realități și necesități.

Vicepremierul a transmis un semnal ambasadorilor și fiecărui diplomat ca serviciul diplomatic să fie accesibilă și deschisă pentru absolut toți cetățenii moldoveni.

Oficialul a mai spus că se încearcă realocarea și fortificarea echipelor consulare în mai multe orașe în care sunt mai mulți concetățeni. Sunt în proces de fortificare echipele în consulatele din Berlin, Paris, Londra și Frankfurt. S-a reușit scurtarea rîndurilor pentru programări în ultimele săptămîni la Tel Aviv, Moscova și la Frankfurt.


Zilele Diasporei au loc la Chișinău pe 19 și 20 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?