X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

UPDATE: 10 foști și actuali funcționari ai Primăriei, documentați de procurori

9 sep. 2019,, 13:40   Politică
6517 0

UPDATE; Luni, 9 septembrie 2019, Procuratura mun. Chişinău, Oficiul Principal, anunță efectuarea a 21 de percheziții și pornirea a trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pămînt pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă, în baza probelor acumulate de către procurori, dar și de către , ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

10 foști și actuali funcționari ai Primăriei – documentați

În cadrul acțiunilor operative, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, s-a stabilit că bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparţin Primăriei municipiului Chișinău.

21 percheziții pentru prelevarea probelor

Astăzi, în baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate 21 percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a ridica probe relevante pentru cauză.


Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de pînă la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs, cu respectarea prezumpției nevinovăției persoanelor implicate.

UPDATE: Solicitat telefonic, Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii municipiului Chișinău, a menționat că acțiunile au loc în comun cu angajații SPIA a MAI.

„Este vorba despre o cauză penală cu privire la eliberarea unor autorizații pentru construcții. Se presupune că ar fi fost falsificate mai multe documente”, susține Șaptefrați.

Deși, în acest caz nu sînt implicați și polițiști, Ștefan Șaptefrați spune că operațiunea are loc cu implicarea SPIA din simplu motiv că așa a dispus procurorul general.

„Nu, nu sînt implicați polițiști, a fost dispus de către procurorul general crearea unui grup de urmărire penală cum MAI”, a precizat Șaptefrați.

UPDATE: Adrian Talmaci, primarul interimar al municipiului Chișinău, declară că perchezițiile din cadrul Primăriei au legătură cu mai multe documente, eliberate acum cinci ani.

„Unica ce pot să vă spun este că perchezițiile sînt legate cu eliberarea unor documente, acum cinci ani. Vom reveni cu detalii pe parcursul zilei”, a declarat el.

UPDATE: Reprezentanții Primăriei Chișinău au confirmat faptul că perchezițiile se fac la Direcția arhitectură.

La sediul Primăriei municipiului se fac percheziții, potrivit reprezentanților Procuraturii Generale. Nu se cunoaște deocamdată despre ce dosar este vorba și cine dintre funcționari vor fi vizați.

Potrivit primelor informații, perchezițiile sînt inițiate de Procuratura municipiului Chișinău.

Vom reveni cu detalii pe parcursul zilei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?