X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

ANI a încetat procedura de verificare a averii în privința lui Pînzari, Țîrdea și Clima

29 iun. 2022,, 10:49   Societate
2327 0

După mai mulți ani de verificare, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încetat procedura de control a averii și a intereselor personale în privința fostului ministru al Apărării Alexandru Pînzari, deputatului Bogdan Țîrdea și fostului președinte al Curții de Apel Vladislav Clima.

Potrivit inspectorilor ANI care au efectuat verificările, nu au fost găsite diferențe substanțiale între averile și veniturile obținute, transmite replicamedia.md.

Potrivit actului de constatare publicat de către ANI, controlul averii ex-ministrului Apărării Alexandru Pînzari a fost inițiată pe 27 iulie 2021.

Controlul a fost efectuat pe durata exercitării funcției de șef al Inspectoratului General de Poliție și pe durata exercitării funcției de ministru al Apărării. Astfel, în urma verificărilor, ANI a decis să înceteze controlul averii și intereselor personale din motiv că diferențe substanțiale nejustificate între averea dobîndită și veniturile obținute nu au fost constatate.

După doi ani în care i-a verificat averea, Autoritatea Națională de Integritate a încetat procedura de control al averii și intereselor personale și în privința deputatului socialist Bogdan Țîrdea. Inspectorul de integritate care a efectuat verificările menționează că nu a fost găsită nicio diferență susbtanțială între averea și cheltuielile declarate de Țîrdea.


Cercetările inspectorului de integritate arată că în perioada 09.12.2014 – 25.06.2020 parlamentarul a obținut un venit total de 1.524.242 de lei și a suportat cheltuieli în sumă totală de 1.360.861 de lei.

„În cadrul controlului, nu s-a constatat că averea și interesele persoanle nu au fost declarate în mod corespunzător precum și nu s-a constatat că între averea dobîndită de către Bogdan Țîrdea și membrii familiei acestuia, pe parcursul exercitării calității de subiect al declarării averii și intereselor persoane și veniturile obținute și cheltuielile realizate în aceeași perioadă există o diferență substanțială”, menționează inspectorul de integritate în actul de încetare a controlului.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?