Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Beat criță. Polițistul care a provocat un accident și a încercat să fugă, cercetat penal

3 noi. 2019,, 17:00   Societate
2971 0

Inspectoratul General al Poliției vine cu precizări în cazul polițistului de la IP Ciocana, care a fost prins în timp ce a provocat un accident rutier și încerca să fugă de la fața locului. Acesta se afla în stare avansată de ebrietate, depășind norma admisibilă de peste cinci ori. Pe numele acestuia a fost pornit un proces penal.

„La 2 noiembrie, în jurul orei 22.07, Dispeceratul Direcției de Poliție Chișinău, a fost sesizat prin intermediul serviciului de urgență 112, precum că pe strada Maria Drăgan, din sectorul Ciocana al capitalei, a avut loc un accident rutier între un automobil de model „Nisan Micra” și „Opel Vectra”.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției documentare accidente rutiere și al Inspectoratului Național de Patrulare, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul documentării, s-a stabilt că automobilul Nisan Micra, înt-o curte de pe strada Maria Drăgan, a acidentat un automobil ce era parcat, iar unitatea de transport era condusă de un angajat al Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție Chișinău, în vîrstă de 39 ani.

În urma testării cu aparatul etilotest a poliţistului, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Totodată, polițistul a fost dus la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru recoltarea de probe biologice.

În acest caz, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia se vor efectua verificări, urmînd a se dispune măsurile legale.

De asemenea, a fost pornit un proces penal pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate, astfel, polițistul riscă să fie cercetat penal și să rămînă fără permisul de conducere, dar și fără funcție.

Reiterăm, Poliția nu tolerează asemenea fapte, care nu fac cinste nici funcției, nici instituției!”, se arată scris în comunicatul emis de IGP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?