X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dezvăluirile unui medic pediatru: „Spitalele sînt umplute intenționat cu copii”

11 iul. 2018,, 10:58   Societate
8981 5

Cunoscutul medic pediatru Mihai Stratulat face, pe pagina sa de Facebook, mai multe dezvăluiri șocante despre sistemul de sănătate din Moldova, mai cu seamă despre modul în care unele spitale încearcă să-și mărească bugetele din contul unor diagnosticuri false puse copiilor.

„Am să vă vorbesc astăzi despre două spitale, care eu consider că ar trebuie închise. Unul dintre ele, parțial închis! Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 „S. Lazo” și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 (viaduct)! De ce? Pentru că acolo nu se face medicină!!! De ce? Pentru ca acolo cu orice te-ai adresa, diagnoza finală este pneumonie pe dreapta și imediat AB!!! Pentru că acolo nu se respectă niciun protocol!!! De ce? Pentru că administrația acestor spitale este cointeresată în astfel de diagnoze! De ce? Pentru că finanțarea spitalelor depinde de pacient, cîți pacienți internați, ce diagnoză! Totul se face printr-un program, care se numește DRG, și, în funcție de diagnoza pacienților internați, se calculează un coficient, care, într-un final, dictează suma de bani transferată de la CNAM la Spital! Cum credeți ce coeficient are Pneumonia în sistemul DRG??? Vă spun eu: bun de tot!”, dezvăluie medicul.

Mihai Stratulat afirmă că la spitalul de pe viaduct situația este și mai dramatică. Acolo ar fi fost deschisă o nouă secție de patologie nou-născuți, cînd administrația spitalului a înțeles că asta poate aduce bani în instituție. „Vicedirectorul pe pediatrie al spitalului sună zilnic la maternitate și anunță cîte paturi sînt libere în ambele secții și cîți copii trebuie „dobrovolno-prinuditelno” transferați cu icter fizilogic, pentru a fi diagnosticați cu așa-zisă „pneumonie”, pentru a aduce bani spitalului?”, spune Stratulat.

Potrivit lui, situația este un pic mai bună la Spitalul nr.3 „V. Ignatenco” și la Centrul Mamei și Copilului. „Situația e următoarea: umplem spitalele pediatrice cu copii, pentru că avem paturi libere, și le punem diagnostice, pentru că trebuie să suplinim bugetul spitalelor cu bani!!!”, concluzionează medicul pediatru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?