X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Doi directori de companii din Bălți, trimiși în judecată pentru înșelarea clienților

19 mai. 2022,, 16:49   Societate
2673 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis pe banca acuzaților doi directori de companii din Bălți, învinuiți de prejudicierea clienților cu peste 1,5 milioane lei, la cumpărarea semințelor de porumb și la vînzarea semințelor de floarea soarelui.

Primul caz a avut loc în primăvara lui 2019, atunci cînd directorul unei companii din municipiu, cu vîrsta de 36 de ani, s-a angajat să cumpere de la o altă companie din Criuleni 20 tone de semințe de porumb, în baza unui contract. Aceasta a promis achitarea ulterioară a mărfii, chiar dacă știa că propria-i companie era în incapacitate de plată.

În aceste condiții, învinuitul a ridicat de la depozitul companiei contractate șapte tone de semințe de porumb, pentru care a primit factură fiscală, după care a sistat activitatea propriei companii – fără ca să reflecte tranzacția în actele contabile și fără ca să-i achite vînzătorului costul mărfii. Prin urmare, schema de escrocherie a rezultat într-un prejudiciu de 240.000 lei cauzat celeilalte companii.

O altă faptă comisă de acesta, în calitate de director comercial al unei alte companii din Bălți – aflată și ea în incapacitate de plată – a avut loc în toamna lui 2020, în complicitate cu directorul general al acesteia, cu vîrsta de 54 de ani. Atunci, aceștia au pretins că vor să-i vîndă altei companii 1000 tone de semințe floarea soarelui și l-au convins pe directorul acesteia să le transfere în avans peste patru milioane lei, în calitate de partener de bună-credință.

Ulterior, aceștia au livrat doar o parte din bunuri – aproape trei tone, în sumă de circa 2,7 milioane lei, fără ca să livreze restul mărfii și fără ca să restituie diferența de peste 1,2 milioane lei.


Potrivit legii penale, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani. Pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, ambii se prevalează de prezumția nevinovăției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?