X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Fostul director adjunct al SIS, plasat în arest la domiciliu

9 sep. 2019,, 16:19   Societate
3398 0

Fostul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Baltaga, reținut vinerea trecută în dosarul privind expulzarea profesorilor turci, a fost plasat astăzi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul NAȚIONAL de către purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Baltaga este cercetat, alături de șefa Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi, în cadrul unui dosar penal deschis pentru exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu de către factori de decizie din cadrul Biroului Migrație și Azil al MAI și SIS, în cazul declarării drept persoane indezirabile şi îndepărtarea de pe teritoriul Republicii Moldova a şapte cetăţeni ai Turciei, profesori la rețeaua de licee „Orizont”.

Baltaga a fost reținut vinerea trecută, în ziua în care s-a împlinit un an de la transportarea clandestină a profesorilor în Turcia, unde au fost condamnați la ani grei de pușcărie, deși aceștia solicitaseră azil politic în R. Moldova.

Totodată, procurorii au cerut suspendarea provizorie din funcție a Olgăi Poalelungi.

Menționăm că R. Moldova a fost condamnată deja la CtEDO în acest caz, fiind obligată să le plătească profesorilor cîte 25 de mii de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?