Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul anunță măsuri urgente după ultimele accidente rutiere

10 oct. 2019,, 17:33   Societate
2682 1

În contextul ultimelor accidente produse pe drumurile din Republica Moldova, autoritățile intenționează să implementeze urgent un plan de intervenție.

Măsurile au fost anunțate joi, 10 octombrie, în cadrul unui briefing de presă, de către reprezentanții Consiliului Național pentru Securitatea circulației rutiere, care s-au întrunit astăzi în ședință.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ianuș Erhan, măsurile propuse prevăd:

- măsuri legate de modificarea legislației. Ministerul Justiției și MAI vor lucra la un proiect de modificare a Codului contravențional și Codul penal. Pentru încălcări care vizează depășirea limitei de viteză, principala cauză a producerii accidentelor, va fi înăsprită răspunderea. Totodată, celor care urcă în stare de ebrietate la volan ar putea să le fie confiscat mijlocul de transport.

- infrastructura drumurilor. Responsabilii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii vor veni cu îmbunătățiri legate de auditul drumurilor la construirea acestora, să fie asigurată infrastructura necesară.


- campanii de sensibilizare. MAI îndeamnă cetățenii care văd că cineva urcă beat să sesizeze poliția, va fi creată o linie telefonică specială.

- acțiuni de impunere a respectării legislației pe domeniul circulației rutiere. Vor fi intensificate operațiunile „Nopțile albe”, „Viteza” și „Pietonul”

- ore obligatorii de siguranță rutieră vor fi introduse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în școli.

- testarea tehnică. Vor fi verificate întreprinderile care prestează astfel de servicii.

„sîntem deschiși la toate propunerile, inițiativele bune de a veni cu anumite completări la acest plan”, a precizat Erhan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?