X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Hotărîrea CtEDO în cazul celorlalți doi profesori turci, expulzați din Moldova

16 iul. 2020,, 14:44   Societate
3208 4

În cazul celorlalți doi cetățenii turci, profesori la Liceul „Orizont” din Chișinău, declarați indezirabili de către organele competente și expulzați, cu un avion rusesc, de pe teritoriul Republicii Moldova acum doi ani, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a primit o declarație prin care reclamanții îşi retrag pretenţiile în schimbul plăţii a cîte 25.000 de Euro cu titlu de prejudicii.

Curtea a primit o declaraţie semnată de părţi, potrivit căreia reclamanţii îşi retrag pretenţiile schimbul plăţii a cîte 25.000 de euro cu titlu de prejudicii, transmite zdg.md.

„În faţa Curţii reclamanţii s-au plîns de violarea Articolului 5 § 1 din Convenţie, vizînd detenţia ilegală şi Articolul 8 din Convenţie, vizînd încălcarea drepturilor la respectul vieţii private şi de familie, în circumstanţe similare cauzei Ozdil şi alţii c. Moldovei. (extrădarea profesorilor de la Liceul Orizont). CtEDO a luat notă de declaraţia semnată de părţi şi a decis radierea cererilor de pe rolul său”, se menționează în comunicat.

La sfîrșitul lunii iunie curent, reprezentanții Guvernului au declarat pentru Ziarul de Gardă că cinci dintre cei șapte cetățeni turci expulzați, au obținut din partea Guvernului cîte 25 de mii de euro pentru fiecare.

Astfel, în total 175.000 EURO statul a fost obligat să achite pentru despăgubirea prejudiciului moral pentru toți cei 7 profesori turci.


Șapte cetățeni străini au fost expulzați în dimineața zilei de 6 septembrie 2018 din R. Moldova. Aceștia au fost reținuți în timp ce ieșeau din casă pentru a merge la serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?