X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În grădinițele și căminele studențești nu vor fi deschise secții de votare, declarație

21 sep. 2020,, 09:17   Societate
4498 0

În grădinițele și căminele studențești din țară nu vor fi deschise secții de votare pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. O declarație în acest sens a fost făcută de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, după întrevederea cu conducerea de vîrf a țării.

Potrivit acestuia, scopul deciziei luate este de a diminua răspîndirea infectării cu noul coronavirus.

Astfel, autoritățile sînt în căutare unor noi locații pentru secțiile de votare. Totodată, premierul a specificat faptul că în cazul școlilor, pentru a dezinfecta spațiile, va fi prelungită vacanța elevilor.

”Toată societatea avem de trecut peste acest exament care se numește alegerile prezidențiale, iată de ce chem oamenii și actorii politici la responsabilitate. Unele forțe politice continuă atacurile ausupra CEC, neîntemeiatr din opinia mea. Îndemn să nu fraudeze alegerile prin insinuări că alegerile vor fi fraudate. Se cere de acordat suport CEC, dar nu de a sabota și de a învnui această comisie. Eu am informat și unii ambasadori străini și bineînțeles o să informăm și acei observatori care vor veni în RM. Îndemn concurenții electorali să își construiască campania pe idei și proiecte mai bune pentru cetățeni dar nu pe învinuiri”, a mai spus Chicu.

Reamintim că în data de 1 noiembrie 2020 în Republica Moldova vor avea lor alegeri prezidențiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?