Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Magistratul Victor Micu, constatat de ANI cu conflict de interese

11 mai. 2022,, 18:27   Societate
1904 0

Fostul șef al Consiliul Superior al Magistraturii, Victor Micu, ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, anunță Autoritatea Națională de Integritate.

Mai exact, acesta a participat la o procedură de vot, în cadrul căreia a votat, inclusiv în privința propriei persoane, fără a respecta prevederile cadrului legal în materie de declarare a conflictelor de interese. Ulterior, în rezultatul investigației desfășurate și în baza noilor modificări aduse la legislația ANI, inspectorul de integritate a stabilit că prin participarea la acest vot, subiectul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, fără a-i aplica interdicții, deoarece acesta se află la prima abatere de la lege.

Totodată, Autoritatea Națională de Integritate a emis acte de constatare pe numele unui funcționar public cu statut special care nu ar fi respectat regulile de declarare a averii și intereselor personale.

În actul emis pe numele funcționarului public cu statut special, inspectorul de integritate a identificat că acesta a omis să includă în declarațiile de avere și interese personale, depuse în perioada 2016 – 2020, venituri din alte surse, în sumă totală de peste 500 de mii de lei. Suplimentar, subiectul a omis să declare și două terenuri pentru construcții, o casă de locuit, o încăpere (apartament) cu suprafața de 70,7 m.p și deținerea a 167 de acțiuni în capitalul social într-o societate pe acțiuni. Pentru aceste omisiuni admise la declararea averii și intereselor personale, inspectorul de integritate va informa Procuratura Generală pentru examinarea cauzei sub aspectul falsului în declarații.

Subiecții vizați au dreptul de a contesta actele de constatare, care la moment nu sînt definitive.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?