Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Meteorologii au emis un nou cod galben

22 iul. 2022,, 14:26   Societate
2636 0

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat un nou cod galben pe teritoriul Republicii Moldova, care va fi valabil în perioada 23-29 iulie, transmite diez.

În intervalul 23-29 iulie, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural/caniculă, fiind posibilă aprinderea culturilor agricole, a depozitelor de furaje, a zonelor cu vegetaţie forestieră, a locuinţelor şi a anexelor gospodăreşti.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în această perioadă, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 33 și 35 de grade Celsius.

Se recomandă:


evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci cînd sînt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;

restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Cum să vă protejați de caniculă

În contextul codului galben, responsabilii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat au venit cu cîteva sfaturi pentru populație despre cum să se protejeze de caniculă:

dacă este necesar să vă deplasați în afara locuinței, este de preferat să o faceți fie dimineața devreme, fie seara;

deplasați-vă pe la umbră și evitați pe cît posibil expunerea în plin soare.

folosiți îmbrăcăminte ușoară, subțire din țesături naturale în culori deschise.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?