Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nagacevschi comentează posibila anulare a extrădării lui Platon

22 ian. 2020,, 10:15   Societate
3388 1

Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, susține că nu este posibilă anularea extrădării lui Veaceslav Platon în condițiile în care acesta este condamnat pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să-și ispășească aici pedeapsa.

Mai cu seamă că are și cetățenia Republicii Moldova, transmite noi.md cu referire la IPN.

Declarația a fost făcută după ce, anterior, a apărut în spațiul public ideea că miza controalelor efectuate de Procuratura Generală la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și la Procuratura Anticorupție ar putea fi anularea procedurii de extrădare din Ucraina a omului de afaceri condamnat Veaceslav Platon și transferul lui în statul vecin.

Ministrul susține că Veaceslav Platon, la fel ca și fostul premier Vlad Filat, încearcă să folosească instrumentul compensatoriu pentru a-și reduce din pedeapsă. „Cauzele se află pe rol în instanțele de judecată. Să admitem că este aplicat instrumentul compensatoriu, din termenul lui nu se reduce atît încît să plece din sistemul penitenciar”, a declarat Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8.

Totodată, Fadei Nagacevschi a menționat că după ce a devenit cunoscut faptul că Departamentul de stat al SUA a stabilit interdicția de a obține vize de intrare în SUA pentru fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, a dispus evaluarea acordurilor de asistență juridică ale Republica Moldova cu alte state. Ministrul spune că s-a interesat cu care state nu există asemenea acorduri pentru a putea începe negocierile și pentru a stabili anumite reguli de reciprocitate. În acest context, Fadei Nagacevschi susține că există anumite probleme de comunicare la nivel de extrădare cu diferite state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?