X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nemerenco, despre reacția Consiliului Raional Rezina, privind moartea suspectă a fetiței de 8 ani

12 sep. 2019,, 07:40   Societate
2517 0

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție pe pagina sa de facebook vizavi de poziția Consiliului Raional Rezina, prin persoana președintelui raionului Rezina, Vasile Gobjilă.

Ala Nemerenco răspunde criticilor aduse de către autoritățile locale și critică cuvintele de laudă aduse în mod exagerat directoarei spitalului.

„Vreau să citească toți poziția Consiliului Raional Rezina vizavi de decesul micuței Sabina. Vreau să înțeleagă orice cetățean din orice colț al țării cît de politizată a fost și rămîne medicina. Postarea de mai jos este despre cum o autoritate locală se expune agresiv împotriva unei autorități centrale de resort responsabilă de ancheta specializată a unui caz de deces.

Concluzia sacramentală a autorității locale este "E regretabil faptul că Sabina a decedat, dar..."

Stimabililor, prezumția nevinovăției o aplicați nu acolo unde trebuie, demisia am cerut-o directoarei pentru un managemnt defectuos, care nu are legătură cu Constituția și art.21 la care vă referiți și nici cu ancheta penală în derulare. Juriști pe acolo prin Consiliu nu sînt? Să mai facă niște instruiri cu referire la lege, la responsabilitatea unei autorități locale, la relațiile cu autoritatea centrală, dar și grija față de locuitorii acestui raion. Și pe pagina unei autorități nu scrieți toate presupunerile Dvs și laudațiile exagerate directoarei, stimate Președinte de raion. Despre sutele de greșeli nici nu mai vorbesc”, scrie pe pagina sa, Ala Nemerenco.


UNIMEDIA amintește că la cinci zile de la apariția dezvăluirilor detaliilor de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, efectuate într-o postare pe pagina de facebook a acesteia, președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a venit cu o reacție oficială pe marginea acestui caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?