Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Piața centrală și Autogara vor fi patrulate zilnic de polițiști

17 apr. 2019,, 10:30   Societate
2347 0

Agenții Inspectoratului Național de Patrulare vor efectua, începînd de astăzi, acțiuni de patrulare și control în perimetrul Autogării și a Pieței Centrale, informează Noi.md.

Acțiunea se defășoară cu scopul de a sancționa transportatorii care activează ilegal, dar și nu a admite parcarea microbuzelor în raza de acțiune a indicatoarelor rutiere, care creează dificultăți în traficul rutier.

Problema transportului ilegal din preajma Autogării Centrale, și anume străzile Columna, Tighina (în perimetrul Pieței Centrale) a fost discutată la ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei, ai Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), ai Inspectoratului Național de Patrulare (INP) și ai Serviciului Fiscal de Stat.

Chiar dacă sînt instalate indicatoarele rutiere, care semnalează că parcarea în zona respectivă este interzisă, șoferii ignoră aceste semnale și continuă să parcheze în mod arbitrar. Este important să fie instituit un post mobil de către colegii de la ANTA și INP, pentru a combate atît prezența taximetriștilor iliciți, cît și a unităților de transport parcate ilegal”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Economiei, Serghei Bucataru.

În perioada Sărbătorilor Pascale, cînd fluxul de călători este mult mai mare decît în zilele obișnuite, va fi instituit un grup special de lucru format din echipe INP, Serviciul Fiscal, ANTA care vor stopa transportul ilegal în preajma Autogării Centrale.


Autoritățile îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de transport care activează în cadrul legal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?