Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Un nou traseu turistic a apărut în Moldova

24 iun. 2019,, 17:40   Societate
4013 0

Cea mai veche vinărie din ţară, locul unde a fost filmată producţia "O şatră la cer" şi privelişti care îţi taie respiraţia.

Toate sînt incluse într-un nou traseu turistic, lansat de Asociaţia de Dezvoltare a Turismului în Moldova. Acesta include 10 atracţii din Rezervaţia de Jos a Nistrului din Ştefan Vodă şi Căuşeni.

Prima oprire este în satul Copanca, unde este o mlaştină care a apărut acum două sute de ani după un cutremur puternic. Aceasta este numită "Nistrul Orb" în popor.

"Datorită acestui fapt, aici s-a păstrat flora şi fauna de la începutul secolului XIX-lea", a spus Viorel Miron, preşedintele Asociaţiaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Moldova.

Urmează cea mai veche vinărie din Basarabia, unde a ajuns şi poetul Alexandr Puşkin. Aceasta se află în satul Leontea. Beciurile de aici au fost construite în 1538, drept catacombe, iar în 1817 au fost transformate în vinărie.


"Vinurile din satul Leontea erau preferate şi de împăraţi, precum Alexandr I", a spus Dumitru Cîsa, proprietar vinărie.

În traseu este inclusă şi o pensiune din satul Ciobîrciu. O noapte de cazare costă 300 de lei.

"Noi avem aşa 10 locuri de caiacuri, 10 biciclete, cu căruţa, cu barca şi master clas de împletit în lozie", a spus Pavel Ţaranu, proprietar pensiune Ciobîrciu.

Excursia continuă pe dealul de peste 170 metri de la Răscaieți. Este o zonă în care sînt două treimi din toată flora şi fauna din ţară, inclusiv 40 la sută din plantele incluse în Cartea Roşie. Tot aici a fost filmată cunoscuta peliculă "O șatră urcă la cer".

Urmează muzeul din Răscaieți, unde sînt exponate unice.

"Cele mai vechi exponate sînt din secţia arhiologică şi sînt oasele unui mamut", a spus Svetlana Doncilă, director Muzeul de Istorie, Răscăieţi.

Traseul continuă în localităţile Crocmaz şi Tudora, unde turiştii au posibilitatea să descopere 5 cetăţi vechi şi arbori seculari.

Potrivit Asociaţiei pentru dezvoltarea turismului în Moldova, scopul lansării noului traseu turistic este atragerea investitorilor pentru a reanima obiectivele turistice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?