X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Boxeri turci testaţi pozitiv cu Covid-19

26 mar. 2020,, 13:45   Sport
2953 0

Preşedintele Federaţiei Turce de Box, Eyup Gozgec, a declarat că doi sportivi şi antrenorul lor s-au infectat cu coronavirus la turneul preolimpic de box de la Londra, ei fiind testaţi pozitiv după ce au revennit în Turcia, săptămîna trecută, relatează The Guardian.

“Atunci cînd toată lumea lua măsuri extreme pentru a face faţă pandemiei, sînt surprins că taskforce-ul CIO şi guvernul britanic au permis ca turneul să înceapă, deşi mulţi dintre noi eram îngrijoraţi şi aproape toate celelalte sporturi erau suspendate. A fost o dovadă de iresponsabilitate. Drept urmare, din nefericire trei din echipa noastră au fost testaţi pozitiv”, a afirmat Gozgec.

El a precizat că va trimite la CIO o scrisoare pentru a se plînge de situaţie, menţionînd că nu au existat suficiente măsuri de precauţie din punct de vedere medical la locul e desfăşurare a competiţiei şi la hotel. “Din nefericire, doi dintre sportivii noştri şi antrenorul Turciei au fost testaţi pozitiv cu Covid-19 după ce au revenit în Turcia. Ei sînt trataţi acum şi din fericire sînt în stare bună. Este un rezultat dezastruos al iresponsabilităţii taskforce-ului CIO”, a adăugat oficialul turc.

La turneul de la Londra au participat aproximativ 350 de boxeri din 40 de ţări. Printre concurenţi s-au numărat şi cîţiva moldoveni. Competiţia a fost suspendată după trei zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?